مشاوره قبل ازدواج

مشاوره پيش از ازدواج، ضرورت ناشناخته

مشاوره پيش از ازدواج، ضرورت ناشناخته

خيلي‌ها هنوز بر اين باور هستند که ازدواج هندوانه دربسته‌اي است که تا باز نشود، خوبي و بدي آن مشخص نمي‌شود. اکثر افرادي هم که اين حرف را مي‌زنند، خودشان تجربه ناخوشايندي از ازدواجشان داشته‌اند و بيشتر قسمت و تقدير الهي را مقصر مي‌دانند و نه انتخابي که خودشان کرده‌اند اما يادمان نرود موقع خريد‌کردن همان هندوانه دربسته‌اي که نگران سالم يا خراب‌بودن آن هستيم، از تجربه آقاي ميوه‌فروش استفاده مي‌کنيم و از او مي‌خواهيم که خوبش را برايمان سوا کند (البته اگر ميوه‌فروش قابل‌اعتمادي باشد.) مشاوره پيش از ازدواج هم همين نقش را براي ما بازی مي‌کند. شما هرچقدر هم که فکر کنيد بهترين مرد يا زن روي کره زمين را پيدا کرده‌ايد، بازهم به‌دليل هيجانات ناشي از علاقه زياد ممکن است دچار خطا شويد و تصميم اشتباهي بگيريد. مشاوره پيش از ازدواج، همين دوراهي‌ها و چاله ها را برايتان مشخص مي‌کند و يک نقشه راه درست براي تشکيل يک زندگي مناسب را در اختيارتان قرار می دهد.

مشاوره پیش از ازدواج چیست ؟

مشاوره پیش از ازدواج  نوعی مشاوره کوتاه مدت است که تعداد جلسات آن می تواند بین 4 تا 10 جلسه باشد. اهداف این نوع مشاوره: آماده سازی مراجعان برای تصمیم گیری درست برای ازدواج است و چنین چیزی در صورتی امکان پذیر است که مراجعان به اطلاعات کافی دسترسی داشته باشند. در سراسر فرآیند مشاوره ازدواج، روانشناس باید این امکان را برای مراجعان فراهم سازد تا به اطلاعات کافی و ناب دست یابند و در نهایت امکان تصمیم گیری را برای مراجع تسهیل نماید..

مشاوره ازدواج برنامه ای است برای سنجش میزان تناسب زوجین با یکدیگر. نقشی که مشاور در اینجا ایفا می کند در چند حیطه می گنجد.

حیطه اول: مشاور با استفاده از برخی پرسشنامه ها و مصاحبه ها میزان تناسب یا عدم تناسب طرفین را مورد سنجش قرار می دهد.

حیطه دوم: شامل شناسایی مشکلات درونی است. در صورتی که داوطلب دارای مشکلات رفتاری یاشخصیتی و … باشند. در اینجا شناسایی می شود و جهت اصلاح آن اطلاعات لازم به طرفین داده می شود. در این مقطع، مشاور می تواند با احتمال بالایی، مشکلاتی را که زوجین – با در نظر گرفتن ویژگی های طرفین – پس از ازدواج با آن روبرو خواهند بود، یادآور شود و نهایتاً طرفین را به ازدواج یا عدم ازدواج و یا ازدواج مشروط به درمان و آموزش های خاص راهنمایی کند.

مشاوره ازدواج با هدف آشنایی زوجین با ملاک های درست ازدواج، کسب شناخت بیشتر آنها درباره خودشان و نیز کسب آگاهی بیشتر درباره ازدواج و بررسی هدف آنها از ازدواج صورت می گیرد. در واقع یکی از وظایف متخصص مشاوره این است که به سوالات شما در تمام زمینه های ازدواج پاسخ داده و ابهامات شما را در هر یک از زمینه های مورد اشاره برطرف نماید.